SEO uyumlu içerik; bir web sitesi genelindeki sayfa içerikleri, Google vb arama motoru okunabilirlik ve SEO içerik kriterlerine uygun parametreleri sağlamalıdır. Bu içerikler; blog yazıları, tanıtım sayfaları, ürün sayfaları, onepage sayfaları gibi internet sayfaları olabilmektedir. Sayfa içerikleri; başlıca kriterler olarak SEO içerik, okunabilirlik, kullanıcı deneyimine uygun olmalıdır. Bu kriterlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.
SEO Uyumlu İçerik Kriterleri
- Anahtar kelimenin dağılımı: Odak anahtar kelime ve ifadeler tüm metne eşit olarak dağıtılması tavsiye edilmekte. Metin yoğunluğuna göre, anahtar kelime sayısı belirlenebilir.
- Görsel ve alt nitelikleri: Web sayfalarının genelinde, yazılı içerik oranında görsel olmalı. Bu görseller, içerik ile uygun olmalı. Görsel alt etiket, görsel açıklaması eklenmesi önerilir.
- Blog ve benzeri içeriklerde optimize edilmiş ve içerikle alakalı görseller kullanılmalıdır.
- Dahili bağlantılar (site içi link) içeriklerde yeterince kullanılmalıdır. Bunun yanı sıra, giden bağlantılar (site dışı link) kullanılması önerilmektedir. Bu durumu doğru bulmayanlar vardır. Fakat, sitede olmayan bir konu hakkında kullanıcının detaylı bilgi almasını istediğimiz keyword varsa, bunu alakalı bir site içeriğine yönlendirmemiz yanlış olmayacaktır. Web sayfası ve sitenin otorite kaybı yaşamasını istenmiyorsak, nofollow linkleme yapılmasında fayda var. Veya giden bağlantıları, sahip olduğunuz başka web sitelerindeki alakalı sayfalara da dofollow yapabilirsiniz.
- Web sayfası yazılarının ilk paragraf başlangıçlarında anahtar kelime veya eş anlamlıları kullanılması fayda sağlar. Bunun yanı sıra, başlıklarda anahtar kelime kullanımı önemli bir kriterdir
- Anahtar kelime yoğunluğu: Odak anahtar kelime yazının uzunluğuna göre belirlenmelidir.
- Meta açıklama uzunluğu: Meta açıklaması belirtilmediği takdirde arama motorları bunun yerine sayfadaki alakalı bir bölümü gösterecektir. Meta açıklama ekleyip ilgili anahtar kelimeleri açıklamaya eklerseniz; daha alakalı ve etkili kullanıcı trafiği sağlanır.
Okunabilirlik Kriterleri
- Edilgen çatı: Yazıdaki tüm cümlelerin 10% dan fazla edilgen çatı içeriyor olmaması önerilmektedir.
- Ardışık cümleler: Metinler, ard arda gelen, aynı sözcükle başlayan ardışık cümleler içermemesi tavsiye edilmektedir.
- Alt başlık metin yoğunluğu: Alt başlıklarda 300 kelimeden daha uzun metin olmaması gerekir.
- Paragraf uzunluğu: Paragraflar için önerilen azami 150 kelimedir. 150’den fazla kelime olmaması gerekir.
- Cümle uzunluğu: Bir yazının cümlelerinin toplamının 20%’den fazla 15 kelimeyi geçmemeli. Yani 15 kelimeden uzun cümleler kurulması doğru bir kriter değildir. Mümkün oldukça cümleleri kısaltmaya çalışın.
- Geçiş kelimeleri: Cümlelerde mümkün olduğunca geçiş kelimeleri kullanmaya özen gösterilmelidir. Yazının toplam cümle uzunluğunun 25-30%’dan daha fazla geçişli kelime kullanılması uygun olur.
dolutarafi .com için yapmış olduğunuz SEO uyumlu içerik desteği için tesekkürler