SEO – Arama Motoru Optimizasyonu

SEO – Arama Motoru Optimizasyonu2023-06-25T18:53:30+03:00

SEO – Arama Motoru Optimizasyonu; Dijital pazarlama süreçlerinde en çok ve en bilinen çalışmalardan biridir. Bir marka, işletme veya kişisel web site sayfasının, arama motorunda içerik, anahtar kelime ve performans kriterlerine göre üst sıralarda ve alakalı aramalarda yer almasını sağlamaktır.

Çevrimiçi pazarlama çalışmalarına başlangıç noktasında, en önemli olgu, plan ve süreç yönetiminin yanı sıra, dijital pazarlama çalışmaların devamlılık esasının olmasıdır. Online pazarlamanın rutini; sürekli ve sistemli bir şekilde dijital pazarlama çalışmalarını beslemektir.

burak yildiz profil1 5599

BURAK YILDIZ

Dijital Pazarlama, Performans Uzmanı

Dijital Performansınızı Artırın

SEO – Arama Motoru Optimizasyonu Neden Önemli?

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) dijital pazarlama için en önemli ürünlerden biridir. Tüm küçük, büyük işletme, marka, kurum, kuruluş, girişimlerin web siteleri başta olmak üzere online varlıkları için SEO çalışmalarının yapılması önemlidir. Bu çalışmaların sürekli ve rutin bir şekilde devamlılıkla sürdürülmesi dijital pazarlama açısında faydalı olacaktır.

Arama motorlarında web site içerikleri iyi bir performans sağlaması için; SEO – Arama motoru optimizasyonuna ihtiyaç duyulan tüm projeler için kapsamlı çalışmalar yapılmalı. SEO çalışmaları sayesinde, dijital pazarlamada, uzun vadeli elde edilen ve getiriler elde edilebilir. İyi ve seviyeli bir şekilde yapılırsa, dijital rekabet açısından faydalı olacaktır. SEO Arama Motoru Optimizasyon Rehberi >>

dijital pazarlama SEO Arama Motoru Optimizasyonuna Nasil baslama 5599

SEO – Arama Motoru Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Arama motoru optimizasyonu; web siteleri, sosyal medya gibi dijital varlıkların Google gibi arama motorlarının daha rahat bir şekilde taraması, anlaması, kullanıcıya alakalı içerik olarak sunmasını sağlayacak şekilde, arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilmesidir Web sitesi, sosyal medya gibi dijital varlıkların ve içeriklerin optimize edilmesi süreçlerini kapsar. Hedeflenen anahtar kelimelere, içeriklerin arama motoru aramalarında yükseltilmesini sağlar.

SEO konusunda bir iş planı veya girişimi yapmadın önce; temel olarak, eksiklerimizi göz önünde bulundurmamız gerekir. Rakip, içerik, teknik analizler yapmamız gerekir. Daha sonra hedefler oluşturmak için SEO planı ve projesi oluşturmalıyız. Plan ve projeler, hedef ve sonuç odaklı geliştirilmelidir. Rakipler neyi, nasıl yapmışlar? gibi soruların cevapları bu süreç için çok önemlidir. İçerik, teknik gibi gereksinimler ve hatalar gözden geçirilmedir. SEO hakkındaki güncelleme ve yenilikler muhakkak takip edilmeli. Akabinde bu yenilikler dahilinde çalışmalar yapmalıyız. Google , Yandex , Bing gibi arama motorları için sürekli ve planlı optimizasyonlar gerçekleştirdiği için bu detay önemlidir. 

neden SEO arama motoru optimizasyonu yapilmali 5599

SEO – Arama Motoru Optimizasyonu İstatistikleri

Dijital pazarlama çalışmaları belli kriter ve hedefler doğrultusunda yapılmaktadır. Dijital varlıklardan en önemlisi web siteleridir. Arama motoru optimizasyonu çalışmaları %90-95 web siteleri için yapılmaktadır. Bu çalışmaları ve hedefleri oluşturmak için, SEO istatistiklerine ihtiyacımız var. İstatistiklerden elde edilen veri setleri sayesinde, arama motoru optimizasyon çalışmaları daha etkin ve etkileşimi yüksek parametreler alınacak şekilde planlanır.

94%

En Çok Organik Trafik Alan Arama Motoru: Google

95%

Organik Arama Sonuçlarının Tüm Web Trafiğini Kapsadığı Oran

60%

Dijital Pazarlama Çalışmalarında En Çok Tercih Edilen Çalışma: SEO

46%

Google Aramaları En Çok Yerel arama olarak yapılmaktadır

30%

Google konum odaklı mobil arama oranı

50%

Mobilden Yerel Arama Yapanlar, Bir Gün İçinde Yerel İşletmeyi Ziyaret Etme Oranı

88%

Online Alışveriş Yapanların, Online İncelemelere Güvenme Oranı

80%

Online Alışveriş Yapanlar, ürün Satın Almadan Önce En Az Bir İnceleme Okuma Oranı

87%

Akıllı Telefonu Olanlar, Günde En Az Bir Arama Motorunu Kullanma Oranı

60%

Akıllı Telefon Kullanıcıları Arama Motoru Sonuçlarında Yeni Şirket veya Ürünleri Keşfetme Oranı

67%

B2B Şirketlerinin Blog İçerikleri Varsa, blogu Ziyaret Eden Müşteriyi Elde Etme Oranı

97%

Blog Sayfası Bulunan Firmaların Backlink Elde Etme Oranı

Blog İçerikleri